Niet alleen uw zorgverzekering kan goedkoper

Gemiddeld stijgen de premies van de basiszorgverzekering dit jaar met ruim 10 euro per maand. Een forse verhoging die in deze tijd van hoge inflatie hard aankomt. Verwacht wordt daarom dat veel meer mensen overstappen naar een andere zorgverzekeraar of hun zorgverzekering gaan wijzigen. De verwachting is dat de we massaal de aanvullende- en/of tandverzekering schrappen en het eigen risico verhogen.

Spijt van besparing
Inderdaad, met een beperktere dekking en een hoger eigen risico kunt u wel zo’n 300 euro per jaar op de zorgverzekering besparen. Maar is het een slimme besparing? In een onderzoek van een vergelijkingssite zei 20% van de respondenten met alleen een basisverzekering dat ze spijt hadden van die keuze. Ruim de helft (55%) had toch zorg uit een aanvullend pakket nodig. Die hebben ze zelf betaald of ze besloten van de zorg af te zien vanwege de kosten. Kiest u voor een vrijwillig eigen risico van 500 euro? Ook dat kan een probleem geven. Als u onverhoopt een kostbare behandeling moet ondergaan of in het ziekhuis wordt opgenomen, moet u 885 euro betalen.

Passende dekkingen en lagere premies
Wilt u liever uw huidige verzekeringspakket aanhouden en alleen kiezen voor het verplichte eigen risico? Dan heeft u toch een manier om te besparen op verzekeringspremies. Want niet alleen uw zorgverzekering kan goedkoper. Laat ons al uw verzekeringen checken en op zoek gaan naar voordeligere alternatieven. Wij bespreken dan met u welke risico’s u loopt en of u die zelf wilt dragen of liever verzekert. Vervolgens checken we of uw huidige polissen aansluiten bij uw wensen en of u bij een andere verzekeraar voordeliger uit bent. Zien wij dat u kunt besparen op de premie, dan maken we een overstap graag voor u in orde.

Huidige zorgverzekering behouden?
Als u minder betaalt voor uw schadeverzekeringen, kunt u opnieuw naar uw zorgverzekering kijken. Misschien kunt u zich dankzij de al gerealiseerde besparingen een iets duurdere zorgverzekering veroorloven, de dekking behouden en het eigen risico niet verhogen. Wel gaan wij na of u bij uw huidige zorgverzekeraar dan nog het voordeligst uit bent. Kunt u hetzelfde pakket ergens anders goedkoper afsluiten, dan verzorgen wij de overstap.

Zorg ervoor dat uw complete verzekeringspakket in 2023 bij u past en dat u voordelig uit bent. Neem voor een check en voor het overstappen contact op met ons kantoor.