Wordt sparen weer de moeite waard?

De rente op hypotheken en consumptieve leningen is al anderhalf jaar aan het stijgen. Maar het duurde even voordat ook de rente op sparen omhoog ging.
Nu zijn die stijgingen langzaam maar zeker zichtbaar. U bent misschien op zoek naar een betere spaarrekening. Maar waar let u dan op?

Lees meer

Hogere herbouwwaarde leidt tot duurdere woonverzekeringen

Voor uw woning heeft u een woonhuisverzekering afgesloten. Het verzekerde bedrag is gebaseerd op de herbouwwaarde: wat het kost om hetzelfde pand opnieuw te bouwen.
Nu bouwmaterialen en arbeidskrachten ineens veel duurder zijn geworden, stijgt de herbouwwaarde. De polissen worden dan ook duurder.

Lees meer

Directe schadeafhandeling, wat is dat?

Iedereen met een motorvoertuig is verplicht WA verzekerd. Dat is om te voorkomen dat iemand die door een motorvoertuig schade oploopt, zelf moet opdraaien voor de kosten.
De bestuurder is aansprakelijk en zijn WA verzekering dekt de schade. Alleen is de schadeafhandeling vaak tijdrovend. Daarom is er directe schadeafhandeling. Wat is dat?

Lees meer

Steeds vaker conflicten met aannemers

Zonnepanelen die niet goed bevestigd zijn. Lekkage die ontstaan is na een ingrijpende dakisolatie. Een verbouwingsklus die heel anders is uitgevoerd dan uw bedoeling was.
U wilt dat gebreken bij verbouwing of verduurzaming opgelost worden. Maar wat als u daarvoor een rechtszaak moet aanspannen?

Lees meer

Aflossingsvrije hypotheek is minder aantrekkelijk

Voor nieuw af te sluiten hypotheken is de rente alleen aftrekbaar als u uw leenbedrag binnen 30 jaar stapsgewijs aflost. Daarvoor moet u een annuïtaire of een lineaire hypotheek hebben. Toch werd de aflossingsvrije hypotheek de laatste jaren ook nog veel afgesloten. Maar nu lijkt deze hypotheekvorm weer uit de gratie. Hoe zit dat?

Lees meer