Minder pensioen met deeltijdwerk

Nederland is kampioen deeltijdwerk. Het wordt aantrekkelijk gevonden omdat er met een kleinere werkweek meer tijd over is om kinderen te verzorgen of om leuke dingen te doen. Minder werken betekent minder salaris. Daar houden mensen wel rekening mee. Maar er wordt ook minder pensioen opgebouwd. En daar staat niet iedereen bij stil.

Lees meer

NHG grens gaat in 2024 naar 435.000 euro

Als u een woning koopt, wilt u misschien graag een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Maar u komt daar alleen voor in aanmerking als de kosten voor de nieuwe woning niet te hoog zijn. De kostengrens wordt ieder jaar opnieuw berekend. Misschien kunt u dit jaar geen NHG krijgen en volgend jaar wel. Hoe zit dat?

Lees meer

Leg uw uitvaartwensen vast

De helft van de Nederlanders vindt het belangrijk om over hun eigen uitvaartwensen of die van hun dierbaren te praten.
Toch doet 80 procent dat niet. Dat de uitvaart geen fijn onderwerp is op verjaardagsfeestjes, is logisch. Maar ook in intieme kring gaan we het gesprek uit de weg.

Lees meer

U kunt een andere zorgverzekeraar kiezen

Alle zorgverzekeraars hebben hun nieuwe zorgpremies voor 2024 bekend gemaakt. Als het goed is, heeft u een voorstel met de nieuwe premies en voorwaarden ontvangen.
De vraag is nu: bent u straks nog goed en voordelig verzekerd? Laat ons het aanbod van uw zorgverzekeraar vergelijken met het aanbod aan andere zorgpolissen.

Lees meer

Familiehypotheek helpt uw kind aan een woning

Als uw kind een huis wil kopen, hoeft hij niet per se naar de bank voor een hypotheek. U kunt als ouders ook de geldverstrekker worden en uw zoon of dochter een familiehypotheek geven, eventueel als aanvulling op de reguliere hypotheek. Hoe werkt dat en wat zijn de voor- en nadelen?

Lees meer