Samen in een koophuis. Regel het juridisch goed

U en uw geliefde zijn toe aan een nieuwe stap in de relatie en besluiten te gaan samenwonen. Als u uw leven wilt delen in een koophuis is het belangrijk om de blik even op de toekomst te vestigen. Want hoe beschermt u de rechten van uw partner en uzelf?

Lees meer

Uw reisverzekering moet passen bij uw reis

U heeft vakantieplannen gemaakt en u bereidt zich voor op de reis. Dan is een van de aandachtspunten de reisverzekering. Maar u kunt bij het afsluiten uit verschillende dekkingen kiezen. Hoe zorgt u ervoor dat u de juiste keuzes maakt?

Lees meer

Waarom een garantie tegen onderverzekering belangrijk is

Als u schade krijgt aan uw inboedel of uw woonhuis, wilt u dat de verzekeraar de volledige waarde vergoedt. Maar dan moet u zich daarvoor wel verzekerd hebben. Alleen: hoe weet u of u voldoende verzekerd bent?

Lees meer

Vallen uw tuinspullen onder de inboedelverzekering

Het voorjaar was wat frisser en natter dan we laatste jaren gewend waren, maar de komende maanden kunnen we ongetwijfeld de zon vaker begroeten. Dat betekent lekker genieten van uw tuin. Maar hoe zit het eigenlijk als er spullen in uw tuin beschadigd raken of gestolen worden? Bent u dan verzekerd?

Lees meer

Hoe financiert u een recreatiewoning?

U droomt misschien van een eigen vakantiewoning. Een vaste plek om in de weekenden en de vakanties naartoe te gaan. En om te verhuren in de periodes dat u er niet bent. Hoe u de aanschaf van een vakantiewoning financiert, hangt af van verschillende factoren. Wat zijn uw mogelijkheden en wat zijn de regels?

Lees meer